Afzien op Ameland

  • De Winnaars van de UC2015
  • Robin en ik waaien weg op Ameland
  • UC2015

In januari hielden we de eerste winter edition van de nu al beruchte Ultimate Challenge. Een weekend op Ameland waarin jonge sporters werden uitgedaagd om alles wat ze hadden te geven, fysiek èn geestelijk. Voordat de challenge van 20u onafgebroken sporten begon was de boodschap duidelijk: ga jij deze uitdaging met God aan? Iedereen had zelf de keus hierop te reageren. En daar begonnen we. Zaterdag middag om 15:00u, om zondagmorgen om 10:00u klaar te zijn.

Het stormde dat weekend letterlijk op Ameland. Iedereen die meedeed schud nog met enige regelmaat het zand uit zijn schoenen.

Als medewerker stond ik op een aantal posten waar weer een nieuwe uitdaging klaar lag voor de rondploeterende deelnemers. Zo lag ik midden in de nacht in een bunker en stond ik `s morgens zand te happen op een duintop. Alles om jonge mensen te bemoedigen in hun strijd, de uitdading van het weekend. Uiteindelijk hoorden we van deelnemers terug: “het was zwaar, ik was helemaal kapot. Maar zo tof, gaaf om tijdens de diensten bij de Heer te zijn”

We investeerden hiermee direct in deze jonge mensen, om hen vervolgens op de zondag weer naar huis te sturen met de uitdaging: Leef maximaal, voor de glorie van de Heer. Niet alleen op het sportveld, maar waar je jezelf elke dag beweegt.

You may also like...