• Geen categorie

Barcelona: Voetbal & Eten

  • Teamfoto
  • Voor het toernooi begint
    Voor het toernooi begint
  • Aankomst
    Aankomst in Barcelona
  • Beach Outreach
    Onze eerste outreach on the beach!

Na een eerste dag in Barcelona te hebben doorgebracht, weten we waar de Catalanen van houden: van lekker en veel eten en van voetbal. Gisterenavond al, toen we aankwamen, werden we hartelijk ontvangen door onze hosts (gastheren) en zagen we dat er een evenredige hoeveelheid tijd voor eten en voetbal was ingeruimd.

Vanmorgen begonnen we met een traditioneel Spaans ontbijt, tomatenpuree en olijfolie in plaats van boter, ham en een beetje kaas en je eindigd het ontbijt met een heerlijk koekje die je weer in de chocolademelk doopt.. afijn, het is lekker:)

 

In de middag eten we onze hoofdmaaltijd , hebben we een korte siesta om vervolgens vol passie de hele avond te voetballen. Na een lange wandeling kwamen we op het plagne aan, het strand. Omdat we vroeg waren, zijn we nog even een potje voetbal gaan spelen. Om even warm te worden en met elkaar samen te spelen. Binnen de kortste keren stonden daar Valentin en zijn vrienden, die ons uitdaagden om 3 vs 3 te spelen. We wonnen grandioos, mar na afloop mochten we hen nog een DVD met getuigenissen van topvoetballers overhandigen. In het spaans, want Engels spraken ze helaas niet. Dat blijkt wel een echt obstakel te zijn: ze spreken hier niet veel Engels..

 

Daarna zijn we een 5 vs 5 toernooitje gaan spelen, met zo een 40 man. Elke week organiseerd de kerk waar we te gast zijn (Ganar par Christo) een voetbalavond. er komen christenen en niet christenen op af. Onzse eerste echte wedstrijd die we samen speelden. We starten vrij goed en na een aantal winst partijen, moesten we een gleijkspel incasseren. Maar: het ijs was gebroken. In de pauze deelde Aron zijn getuigenis en deelde Wilhelm nog ons verhaal: waarom wij als nederlanders naar Barcelona komen om te voetballen en te getuigen in platas van op strand te liggen en bier te zuipen.

Al met al mochten we jongeren uitadagen om een keuze voor Jezus te maken en waren we bemoedigers voor de aanwezige Christenen. Het blijft mooi dat het zo werkt. Christenen dei elkaar mogen bemoedigen.

 

Verder gaat het met ons allemaal prima, we slapen wat laat en staan wat later op, maar dat hoort erbij. Voor de Koning is ons motto.

 

dat voor un. Ik ga slapen. Morgen wacht weer een intensieve dag!

groet uit Barca!

You may also like...