• Geen categorie

Karakter bouwen doen je zo

Samen met Frank bij het zaterdag morgen spel
Samen met Frank bij het zaterdag morgen spel

Karakter bouwen doen je zo.

Toch vraag ik me af of iemand dit ooit zou zeggen als antwoord op de opmerking dat we een groep jonge leiders een weekend lang gaan afbeulen in de Ardennen. Dat is namelijk precies wat we deden. Begin maart, als Athletes in Action. Het tekende het begin van het @Lead leiders traject. Een 2 jarige opleiding tot leider. Specifiek gericht op een sportomgeving: een sport outreach teamleider, sport community leider of binnen Total Athlete een huddle leider (lees hier meer).

Het weekend stond in het teken van de persoon Mozes. Hoe was hij leider en hoe werd hij gevormd door zijn leven en omgang met God. Zelf was ik als medewerker mee. Ik verzorgde een aantal talks (6min praatjes), coachte een groepje leiders en hielp mee met de organisatie van het hele weekend. Voor de @leaders (jonge leiders) begon het in Maastricht, waar ze hun eerste opdracht voor de kiezen kregen. Vervolgens was het per trein naar Teux, een klein plaatsje in de Belgische Ardennen. Daar aangekomen werd duidelijk dat het voor hen geen weekend werd met louter hemelbedden, croissantjes bij het ontbijt en verwarmde jacuzzi’s. Hun slaapvertrek was een zeil met balken wat uiteindelijk op een tent leek. Brood moesten ze zelf bakken en het beekje op 2 meter van hun bivak was gevuld met ijskoud smeltwater en had weinig weg van een Jacuzzi.

Samen met Frank bij het zaterdag morgen spel

Samen met Frank bij het zaterdag morgen spel

Voor mij was het heerlijk om hier weer te zijn. Ik geniet ervan om een paar dagen in de Ardennen te zijn, met de voeten in de modder, zonnetje op het gezicht, weinig slaap. Met Frank (collega) zat ik op een post te wachten op de deelnemers. Daar mocht ik, na een spel blindemannetje spelen, vertellen hoe belangrijk het is om als leider een zeiknatte spons te zijn. Immers, Mozes bracht tijd met de Vader door (face2face) om zich te laten vullen. Om te drinken van het levende water. Mozes droogde wel eens uit en maakte fouten. Jezus echter, was een zeiknatte spons. Hij was vol met God, met de Heilige Geest, met het woord dat leven brengt. Hij bracht tijd met de Vader door en zo mocht Jezus steeds gevuld blijven.

Na deze post (en 5 anderen) waren er nog een aantal zware oefeningen voor de @leaders, met als hoogtepunt de ga-de-extra-mile-run gevolgd door de Golgotha-loop, eindigend bij het kruis. Bij Jezus. Daar mochten we alles bij het kruis neergooien en stoppen met te doen alsof. Te doen alsof we alles zelf kunnen en of we niemand nodig hebben. Ten diepste hebben we Jezus allemaal nodig. En dat was het begin van ons karakter. Onze identiteit, vastliggend in Jezus. Op en top kwetsbaar en vol passie achter Jezus aan.

Op de zondag eindigden we met getuigenissen. De een was tijdens het weekend geraakt doordat zijn eigen karakter bloot kwam te liggen. De ander was diep geraakt, omdat ze volledig besefte dat ze niet besefte hoe diep Jezus voor ons was gegaan: veel verder dan zij dat weekend was gegaan. Maar bovenal stond vast: iedereen was gegroeid in zijn karakter. Had grillen in zijn karakter gevonden en wilde nu niets liever dan groeien als leider. Okee, ik kan het zelf niet, maar Jezus, help mij te leven, als dienend leider.IMAG1807

You may also like...