Movement in Battersea

IMAG0681.jpg

Nood breekt wet leert het spreekwoord ons, maar wat het praktisch betekent, moeten we telkens weer uitvinden. In Battersea hebben we hier laatst een invulling aan gegeven. We misten in onze sports community een aantal mensen die ons zouden helpen met de leiding van de voetbal en Bijbel tijden. De jonge gasten zelf behoefden al de nodige aandacht en soms merkten we dat we daardoor moesten in leveren op het bouwen van relaties en het delen uit de Bijbel.

Isaac besloot om een aantal gasten die betrouwbaar waren te vragen om tijdens het voetballen de leiding te nemen èn zelfs om tijdens de pauze de `halftimetalk` te houden. Een interactieve talk met de jonge gasten en onszelf. We leggen altijd een voetbalthema uit, leren wat de bijbel er van zegt en we passen het toe op ons dagelijks leven.

Nu neemt Keenan, met Tiké en Luke de leiding over het voetbal en discussieren de jongeren samen met ons in de pauze over een thema wat Keenen introduceerd. In de week ontmoeten we hen en delen we wat wij iedereen willen leren en vervolgens leren de nieuwe leiders het aan hun peers.

Supervet, want dit helpt ons om veel effectiever te zijn, om jongeren voor te bereiden om de leiding te nemen, de sessie verloopt veel rustiger omdat de gasten naar elkaar luisteren èn we bouwen een movement in Battersea.

You may also like...