Terugblik Sportzomer

  • IMAG0941.jpg
    Damien en ik
  • IMAG1208.jpg
    Team 1 Drama
  • IMAG1179.jpg
    Team 2 & Pizza

Je zou kunnen zeggen dat de nieuwe zomer de nazomer is, of de lente. Dat laat ik even buiten beschouwing. Ik wilde het even over de sportzomer hebben. Het deel van augustus dat het zomer was en werd!
Het was voor mij een bijzondere periode, als afsluiting voor London, organiseren van een conferentie en nog meer omdat 2 teams 2 weken lang kwamen knallen voor Koning Jezus. Hoe gaaf dat was, lees je hier.

Als AIA begonnen we in London met een mini-zomer conferentie: Geestelijk klaar worden voor de periode van outreach die komen gaat. Het overtrof mijn stoutste verwachtingen. Na 2 nachten op het terrein van Trinity Church te hebben doorgebracht, waren 2 teams dichter naar elkaar toegegroeid, hadden 2 teams veel van Jezus ontvangen, had God ons voorzien van een heuse Engelse band, gebruikte Hij ons als sprekers, workshopleiders en gewoon iedereen om elkaar te bemoedigen, aan te vuren en te zegenen in Jezus’ Naam. Al met al wilde niemand echt weg (het was hier goed), maar wilde iedereen ook weg (we mogen meer mensen meenemen in het volgen van Jezus). Inderdaad, ik spreek mezelf niet tegen: de atmosfeer, passie en gemeenschappelijke verlangens meenemen en andere mensen gaan vertellen over het Koninkrijk

De 2 weken die volgden waren bijzonder. Ik coordineerde de projecten, dus had ik het voorrecht op 2 locaties mee te kijken. De ene dag mocht ik me tegoed doen aan de vreugde van het team in Bow, London en de volgende dag liep ik mee in Brentwood om daar een deel van het team te zijn. Ondertussen mocht ik de teams bemoedigen, aanscherpen, maar vooral met hen genieten van het werk op het sportveld in het koninkrijk.
Ondertussen sprak ik leiders van de kerken die we in de zomer hebben gediend. Ze waren zeer te spreken over het enthousiasme van de teams en werden enorm bemoedigd.

Hoe dan, hoor ik je vragen. Onder meer het volgende: de week erop, was ik weer op bezoek in Brentwood. Dit maal zonder team en kwam alles op de schouders van de kerk te liggen. Vervolgens pakken ze dit bijzonder goed op, stappen uit in geloof en leiden de hele avond. Een teamlid deelde over Jezus en zijn over voor ons toen we nog vijanden waren (nav 100 jaar na de eerste wereld oorlog). Een ding weet ik zeker: God was hard aan het werk. Jongeren die niet wilde luisteren, moeite en strijd op het veld, maar ook: 2 gasten die oprechte interesse hadden in Jezus. Een groepje bezoekende chinezen die nog niet eerder over God en Jezus hadden gehoord, waren verbaasd dat jonge mensen geloofden. En zo kon ik doorgaan, maar ook hier mocht ik toeschouwer zijn en genieten van alles wat de kerk oppakte.

Een heerlijke na(sport)zomer.

You may also like...