• Geen categorie

Vamos!

  • Eten bij Bar L'Hl
    Eten bij onze vriend Ramon
  • Bij het Barca stadion
  • Welkom thuis!
    Onze host zorgt dat we alles begrijpen:)
  • Toernooi schema voor zaterdag
  • Voetballen bij het strand

Gaan! Dat zijn we wel gewend als Nederlanders. Vamos in het Spaans, dat kunnen we inmiddels begrijpen en is wat we met zijn allen regelmatig doen. Gewoon Gaan en zien wat er op ons pad komt! Gisteren hadden we weer een dag waarin we mochten schitteren voor de Koning. Net als maandag begonnen we weer met tijd met God: focussen op het fundament. Focussen op Jezus.

We bespreken het altijd met elkaar om vervolgens met elkaar te kunnen delen wat God tot ons heeft gesproken of wat ons op viel in het Bijbel gedeelte. Heerlijk om zo de dag te beginnen.

Het zwaartepunt van onze dag ligt altijd in de avond en daarom hadden we overdag tijd om het stadion van onze collega’s te bekijken (Nou Camp). Leuk om hier even te zijn en velen van ons konden het weer van het lijstje afstrepen. Been there, done that. 😉 Leuk dat zulke dingen mogelijk zijn.

In de middag eten we vervolgens bij Ramon. De eigenaar van het plaatselijke restaurantje, dat speciaal voor ons de tafel al heeft gedekt als we komen. Na een paar woorden in het spaans uit te wisselen, is het traditiegetrouw (nu al 3x) het menu vertalen (lang leve Google Translate:) ). Inmiddels bestellen we gewoon en zien we wel wat we krijgen, in de verwachting dat we begrijpen wat het menu ons verteld.. de realiteit is dat we de spaanse taal nog niet meester zijn… Koe-met-beslag blijkt schnitzel te zijn en de laatste 3 menu-onderdelen zijn altijd vis..

’s Avonds waren we te gast bij de ministry van Jorge. Een man met een missie: samen met Alfredo heeft hij een outdoor fitness ministry opgezet. Zijn publiek is divers, maar omdat hij het op het strand van Barcelona doet, trekt hij behoorlijk wat aandacht. Gisteren waren we met een mannetje of 15 en begonnen we aan een 7km run om vervolgens te eindigen met een aantal oefeningen (burpies, situps). Vooral onze bovenarmen en buikspieren voelen we vandaag:)

Tijdens de rust mocht ik (Michiel) mijn getuigenis delen. Ik had er naar uit gezien. Het was tof met elkaar na te denken waar je inspiratie vandaan haalt. “Waar haal jij bemoediging vandaan? Als je tijdens het hardlopen een bemoediging nodig hebt, of tijdens je werk, naar wie ga je toe?” Alle aanwezigen hebben we kunnen bemoedigen en uitdagen om hun bemoediging en erkenning in de Heer te zoeken. Jezus bemoedigd ons de Geest coached en bemoedigd je in je leven!

Het was vervolgens erg gaaf de reacties van de aanwezigen te horen. Ze waren echt bemoedigd, maar nog meer voelde Jorge zich bemoedigd en genoot van onze aanwezigheid. Toen weer naar huis.

En nadat we in de Metro nog een 3-tal (oa. Amerikaanse) toeristen mochten uitdagen om te geloven en te hopen op Jezus, kwamen we thuis. Bij onze gastgezinnen. Onze host (van Jacob en mij), vertaald zijn berichtjes altijd in het Nederlands. Zo stond er een pan Paella klaar en lag er een briefje bij, in het Nederlands! want onze hosts zelf slapen al als we thuis komen… (23:45 ong). Een mooie bemoediging dat we hier gewaardeerd worden.

Op naar een nieuwe dag. Belangrijk voor Barcelona: het voetbalteam speelt vanavond in de Championsleague. Dan ligt de stad stil en is iedereen voor de buis te vinden. Wij gaan ons ook mensen met onze vrienden, om vervolgens Jezus bekend te maken bij de Barca supporters.

 

Groet uit een zonnig Barcelona!

You may also like...